- Απασχόληση της νέας γενιάς, μέσα από ένα Αναπτυξιακό Σοκ διάρκειας 10 ετών που θα δημιουργήσει 1 εκατ. θέσεις εργασίας.
- Επιχειρηματικότητα Νέας Γενιάς: Start-Ups τεχνολογίας και καινοτομίας. Στόχος: η Ελλάδα στις 5 πιο καινοτόμες χώρες σε μία 10ετία.
- Νέο σύστημα ασφάλισης για τις νέες γενιές, με μεγάλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
- Πρωτογενής τομέας υψηλής τεχνολογίας: υποστήριξη της συμμετοχής των νέων επιστημόνων σε τέτοια σχήματα.
- Δευτερογενής τομέας μεταποίησης και εξαγωγών: ισχυρά κίνητρα για νέες επιχειρήσεις Εξαγωγών ή υποκατάστασης εισαγωγών.
- Τομέας Υπηρεσιών: ισχυρά κίνητρα για απασχόληση της νέας γενιάς στις επιχειρήσεις τουρισμού, ναυτιλίας και εκπαίδευσης.
- Η Ελλάδα γίνεται το εκπαιδευτικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με αναβάθμιση των δημόσιων και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
- Επαγγελματική ειδίκευση για τις νέες γενιές, μέσα από ένα πρόγραμμα αναδόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος.
- Αναγνώριση του ανθρώπινου/πνευματικού κεφαλαίου που αντιπροσωπεύουν οι νέες γενιές.
- Επαγγελματικές ειδικότητες και αντίστοιχες πιστοποιήσεις.
- Έμφαση στα τεχνολογικά επαγγέλματα.
- Προγραμματισμός μέσο- μακρο-πρόθεσμων αναγκών σε επαγγέλματα και ειδικότητες: Δέσμευση των Πανεπιστημίων και της Τεχνολογικής εκπαίδευσης στις νέες ανάγκες παραγωγής πτυχιούχων και τεχνολογικών επαγγελμάτων.
- Συμπλήρωση των επιδομάτων ανεργίας με τα Επιδόματα Απασχόλησης: οικονομική ενίσχυση εργαζόμενων ατόμων και οικογενειών για να υπερβούν το «κατώφλι φτώχειας».
- Συμμετοχή της νέας γενιάς στο ξαναχτίσιμο της χώρας
- Η Νέα Γενιά συνειδητοποιεί ότι έχει υποχρεώσεις προς την πατρίδα.
- Η Νέα Γενιά πρωτοστατεί στο ξανακτίσιμο της χώρας.
- Η Νέα Γενιά αφήνει πίσω της την Μεταπολίτευση καθώς και το άγος της χρεοκοπίας και της διεθνούς απαξίωσης, και κτίζει το ΝΕΟ BRAND NAME ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
- Η Νέα Γενιά διασυνδέεται φυσικά και δικτυακά με την ελληνική διασπορά σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί την Μεγάλη Ελλάδα της Ιστορίας, του Πολιτισμού, και των Εθνικών Παραδόσεων.
- Νέα «πολιτική για την οικογένεια», με στόχο την αντιστροφή του φαινομένου της γήρανσης του πληθυσμού.
By Αγησιλαος
Πως να πρωτοστησει η νεα γενια στο κτησιμο στο ξανακτσιμιο της χωρας; πως να αποφασισει να παντρευτεί (εστω και χωρις παιδια) όταν δεν μπορεί να βρεί δουλειά; Τι εχει να μαθει απο την διασπορά πέραν του αν υπάρχουν δουλεειές στο εξωτερικό για να φυγει από την Ελλάδα;
Η νεα γενιά θέλει λιγο φως από το μέλλον και αυτό δεν το βρίσκει. Θέλει ενα μηνυμα αισιοδοξιας, όμως κανεις δεν την καταλαβαίνει; Εχετε κάτι απλό και διαφορετικο να μας πείτε;
By Δημοκρατης
Πριν απο οποιοδηποτε σχόλιο και επειδη υπάρχουν αναφορες σε 5ετη και 10ετη πλαισια αποδοσης των προτασεων, θελω να ξεκινησω με την επισημανση ότι ήδη είμαστε σε 7 + 5 ακομη χρονια σε μνημονια. Ειναι μια δραμτικη εξελιξη που θα είχαμε αποφυγει αν δεν ειχε υπάρξει η ελληνικου τυπου αντιμνημονιακή υστερία αυτων που απεβελεπαν σε καρεκλες εξουσιας και πουλούσαν ετοιμες λύσεις και ευπεπτα παραμυθια. αυτων που πίστευαν ότι με τα ευχολογια ή με τον τσαμπουκά θα λύνονταν αυτομάτως ταπροβληματα
Αρα πρωτον καθε υπευθυνος πολτικος οφειλει να καταθεσει καθαρο πρόγραμμα και καλυτερα να μην ειναι κοστολογημενο οπως η απάτη της Θεσαλονικης. Να ειναι ομως κατανοητό και πειστικό.
Σχολιο 1 : Ποιος να διαφωνησει με την αναγκη μειωσης των ασφαλσιτικών εισφορών για νεους και όχι μονο. Είναι το βασικο όπλο για να κτυπηθει η εισφοροδαφυγή. Ομως θελει να μας πείτε πως, γιατι αλλιώς θυμιζει Θεσσαλονικη.
Σχολιο 2 : Κινητρα για να βοηθηθει η συμμετοχη των νεων και στους τρεις τομεις παραγωγης. Αν προκειται για οικονομικές ενισχυσεις με ζεστο χρημα, τοτε η εμειρια δείχνει ότι (α) στηριζεται το πελατειακο κράτος (β) απωλειες πόρων σε ενδοιαμεσους (γ) χανεται ο έλεγχος του που πάνε τα λεφτά. Ουσιαστικα πρόκειται για σπαταλη πόρων λογω της δραματικα μειωμενης απόδοσης. Τα κινητρα πρεπει να εχουν χαρακτηριστικά ανταμοιβης σε όσους ανταποκρινονται στην στηριξη των νεων, καθαρα και όμορφα. Ομοιως κινητρα σε νεες επιχειρησεις πρεπει να εχουν χαρακτηριστικά διευκολυνσης ιδρυσης χωρις γραφειοκρατειες, διευκολυνσης προσβασης σε τραπεζικο δανεισμο, λυση των πνιγηρων capital controls.
Σχολιο 3 : Eλλαδα εκαπιδευτικο κέντρο. Πρέπει να γινει με καθε τρόπο. Θα συνδραμει τα δημοσια πανεπιστημια, θα δωσει διεξοδο στα παιδια μας, θα φερει εσοδα στα ΑΕΙ. θα δωσει δουλεια σεκαθηγητες και ερευνητες, θα βοηθησει στην ανανπτυξη. Θελει αυτοδιοικητα Πανεπιστημια και κλειαστο προυπολογισμο παιδειας. Τα κερδη του κρατους πίσω στα Πανεπιστημια. Προυποθεση να φυγει η οπισθοδρομικη και ιδεοληπτικη Κυβερνηση και οι Υπουγροι που σπουδασαν ή διδασκουν στο εξωτερικο, αλλά δεν καταλαβαν ουτε καν πως λειτουργουν τα Πανεπιστημια έξω.
Σχολιο 4 : Ολα τα της επαγγελματικης ειδικευσης επιβάλλουν επιστροφη στο νομο Διαματοπουλου και πέραν αυτού. Το κομματι τεχνολογικη εκπαιδευση ισως είναι το πιο κρισιμο για την κοινωνια μας. Ισως δεν εχει την αίγλη ενος πανεπιστημιακού πτυχίου (ότι και αν σημαινει τωρα που τελειωσαν οι προσληψεις στο δημοσιο) όμως στην εποχη της ακραιας ανεργίας εχει πολυ καλυτερη προοπτικη επαγγελματικης αποκαταστασης. Απλά χρειαζεται η δυνατοτητα συνεχισης σπουδών μετά το ΤΕΙ στο ΑΕΙ με βαση αναγνωριση διδαχθεντων μαθηματων και αναλογης απόδοσης. Νομιζω ότι ειναι τόσο απλό.
Σχολιο 5 : Η νεα γενια δεν εχει αρνηθει τις υποχρεωσεις της προς την πατριδα. Η νεα γενια νοιωθει ότι βρισκεται σε ενα απολυτο αδιεξοδο. Δεν βρισκει δουλειά, και αν κατι βρει σχεδον πάντα κάποιος θα βρεθει να προηγηθει λόγω γνωριμιών, και στον ιδιωτικο και στο δημοσιο τομέα. Ομως παρα την όποια απογοητευση, οφειλει βεβαια να καταθετει καθε αποψη που έχει για το πως μπορεί να αλλάξει αυτη η πραγματικοτητα. Αυτο ειναι ενα μεγαλο στοιχημα που πρεπει να κερδισει η νεα γενια συμμετεχοντας και απαιτοντας για την Ελλάδα του αύριο.
By Γεωργία Θ.
Δομημένη to the point τοποθέτηση που θίγει πολλά θέματα που πιστεύω πως θα είχε αξία να αναλυθούν σε δεύτερο χρόνο με περισσότερη έκταση από την Ώρα Αποφάσεων. Εξίσου σημαντικοί και οι τρεις πιλότες. Εξαιτερική η πρόταση για “νέο σύστημα ασφάλισης με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους” που νομίζω πως αξίζει να αναλυθεί και να στοιχειοθετηθεί περισσότερο από εσάς που είστε και καθ’ύλην αρμόδιος.
By Σπύρος Αυγερινός
Η πρόταση ασχολείται, κατά κύριο λόγο, και σωστά πράττει, με τη δημιουργία των οικονομικών προϋποθέσεων για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, φιλικό προς τους πολίτες κοινωνικό κράτος, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης.
Σχεδόν πλήρες πλαίσιο, με κυριότερο το τρίτο μέρος, που αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνει και η νέα γενιά για την νέα γενιά.
Για να μπορέσουμε όμως να συμμετάσχουμε και όσοι δεν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις, θα χρειαστούν, ίσως, περισσότερα ερεθίσματα πάνω σε πιο συγκεκριμένα θέματα ασφάλισης και πρόνοιας.