ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΤΟΥΛΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΤΟΥΛΗ

Γεννήθηκε το 1962 στο Βόλο. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός DESA με έπαινο (Ecole Spéciale d’ Architecture) Παρίσι, Γαλλία και συνέχισε με Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι – Πάνθεον Σορβόννης, Γαλλία.

Έχει Αρχιτεκτονικό γραφείο με ειδίκευση σε μελέτες και αποκαταστάσεις διατηρητέων  κτιρίων και ασχολείται με μελέτες και επιβλέψεις κατασκευής επαγγελματικών χώρων, εμπορικών χώρων και κατοικιών.

Δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια σε επιστημονικές και κοινωνικές οργανώσεις για την αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Είναι Συνεργάτης του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη του Γραφείου Τεκμηρίωσης και Παρακολούθησης Μελετών στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Συνεργάστηκε  με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας για την Παρακολούθηση  και Επιστημονική Υποστήριξη υλοποίησης του έργου«Ακαδημία Πλάτωνος, οι δρόμοι της γνώσης»

Ήταν υπεύθυνη για μελέτες και έργα στην Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας  και στη Δημοτική Επιχείρηση Μελετών Καινοτομίας & Ανάπτυξης Βόλου.