Αθήνα 29 Απριλίου 2017, Συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής

Αθήνα 29 Απριλίου 2017, Συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής

Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση Νέου Προοδευτικού Φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση, αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή (ΑΕΣΕ) της Ώρας Αποφάσεων, η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα το Σάββατο 29 Απριλίου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε και προτείνεται η συγκρότηση, απ’ όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που το επιθυμούν, σε ισότιμη βάση, μιας διευρυμένης πολιτικής-οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τον Ιούνιο, προκειμένου να οργανώσει την Ιδρυτική Καταστατική Συνέλευση του νέου, ενωμένου, προοδευτικού φορέα.

Η Ιδρυτική Καταστατική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Θα ακολουθήσουν το Προγραμματικό Συνέδριο και η εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Εγκρίθηκαν τα τελικά κείμενα της Διακήρυξης και η Πολιτική Απόφαση μετά από εποικοδομητική συζήτηση 8 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν 40 μέλη.  Παρουσιάστηκαν τα σχέδια δράσης των επόμενων μηνών στους Τομείς:

Προγράμματος, Οργάνωσης, Επικοινωνίας, Λειτουργίας της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής και Οικονομικού.

Βασικά σημεία της Πολιτική Απόφασης της 1ης ΑΕΣΕ είναι:

  • Η βασική μας προτεραιότητα είναι να προτείνουμε λύσεις παραγωγής εθνικού πλούτου, δηλαδή λύσεις ουσιαστικής υπέρβασης της λιτότητας. Σ’ αυτή τη νέα βάση θα αποκτήσουν υπόσταση τόσο η προοδευτική αναδιανομή, όσο και η επαναθεμελίωση του νέου κοινωνικού κράτους. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα νέο προοδευτισμό, ώστε η ενοποίηση του χώρου να γίνεται σε προωθητική και στέρεη βάση.
  • Η Ευρώπη δίνει μεγάλη μάχη για να διατηρήσει τον ενοποιητικό της προσανατολισμό. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα τα καταφέρει, παρά τις σειρήνες του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού και των απατηλών υποσχέσεών τους
  • Η χωρίς αρχές, αξίες και πολιτικό ήθος εκδοχή της ελληνικής αριστεράς, έχει ως μοναδικό στόχο την παραμονή της στην εξουσία.
  • Η ΝΔ επιστρέφει ταχύτατα στον γνωστό, παλιό εαυτό της: στον συντηρητικό λαϊκισμό.
  • Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αρνείται συστηματικά να εισακούσει το διαρκές αίτημα για τη δημιουργία του νέου και ενιαίου φορέα, που θέτει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης του προοδευτικού χώρου.
  • Σήμερα, η απογοήτευση για το παλαιό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του είναι μεγάλη. Η λαϊκή κριτική και η αποστασιοποίηση, στην πλειοψηφία τους, δεν αποτελούν στοιχεία απολίτικης συμπεριφοράς, αλλά συνιστούν γόνιμο προβληματισμό που θέτει τους όρους για τη γέννηση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μεγαλύτερης διαφάνειας και βαθύτερης δημοκρατικότητας, ικανού να στηρίξει μια νέα, παραγωγική Ελλάδα.
  • Η Ώρα Αποφάσεων είναι γέννημα αυτών των προβληματισμών και πολιτικών διεργασιών. Το αίτημα του προοδευτικού κόσμου για έναν νέο και ενιαίο φορέα –αίτημα που εξακολουθεί να κυοφορείται βασανιστικά- ήταν η πολιτική της αφετηρία και παραμένει ο μεγάλος της στόχος. Γι αυτό επιμένουμε επιτακτικά στο αίτημα για καθολική σύμπραξη του προοδευτικού χώρου που θα απαντάει επιτέλους στο ΠΩΣ και όχι απλά στο γιατί και στο θα…

 Τέλος, η Ώρα Αποφάσεων απευθύνεται:

 –στους «εκτός των τειχών» που αναίτια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, για να συντηρούνται παράλογα προνόμια των ευνοούμενων.

–στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής, από τον αγρότη μέχρι τον επιχειρηματία, που στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία

–στους άνεργους, σ’ αυτούς που έχασαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, στις νέες και τους νέους που είναι εγκλωβισμένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι, στη νέα και παλιά διασπορά

–σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι με την πολιτική και τους πολιτικούς, απέχουν.

Αθήνα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΏΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες διεξήχθη απόψε η εκδήλωση της Πολιτικής Κίνησης «Ώρα Αποφάσεων» στην Αθήνα.

Τα ιδρυτικά στελέχη της Κίνησης Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης πραγματοποίησαν κεντρικές πολιτικές ομιλίες ενώ  την εκδήλωση  χαιρέτισε ο  Γιάννης Μεϊμάρογλου, ως συντονιστής της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού.

Το προεδρείο της εκδήλωσης αποτελούνταν από εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου, του ιδιωτικού τομέα, της πολιτικής και της νέας γενιάς και συγκεκριμένα από τους Ιωάννη Δατσέρη, Παύλο Ελευθεριάδη, Γεωργία Θεοφανοπούλου, Αγγελική Κοσμοπούλου, Μιλτιάδη Νεκτάριο και Πέτρο Σφηκάκη.

Read More

Λάρισα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η εκδήλωση της «Ώρας Αποφάσεων» στη Λάρισα

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο της Λάρισας η τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», την οποία διοργάνωσε η τοπική πρωτοβουλία Λάρισας. Ομιλητές ήταν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Παντελής Αβραμίδης (ΠΟΤΑΜΙ).

Το Προεδρείο της εκδήλωσης συγκρότησαν οι Λ. Γκουντρουμπή, Χρ. Κόλλιας, Χρ. Ντουλούλης, Αχ. Οικονόμου και Ν. Χατζούλη.

Οι παρεμβάσεις των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας είχαν ως άξονες τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το χρέος, την πορεία της οικονομίας αλλά και τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση του Νέου και Ενιαίου Πολιτικού Φορέα.

Read More

Πάτρα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Από  την Πάτρα, μια καθαρή πολιτική πρόταση για τη δημιουργία του Νέου.
Το πως και το πότε

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η τρίτη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», την οποία διοργάνωσε η τοπική πρωτοβουλία Αχαΐας. Ομιλητές ήταν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Δημήτρης Αβραμίδης (ΠΟΤΑΜΙ).

Το Προεδρείο της εκδήλωσης συγκρότησαν οι Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Χρήστος Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Αυγουστάκης, Γιάννης Δατσέρης, Κατερίνα Περτέση και Απόστολος Υφαντής. Την ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

Read More

Ηράκλειο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της «Ώρας Αποφάσεων» στο Ηράκλειο.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος παρισταμένων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο η δεύτερη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων».

Ομιλητές ήταν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Αντιγόνη Λυμπεράκη, ως εκπρόσωπος του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ». Στο Προεδρείο της εκδήλωσης, το οποίο απηύθυνε καίριες ερωτήσεις στους ομιλητές, συμμετείχαν ο Ιωσήφ Γρυσπολάκης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και πρώην Πρύτανης, η δικηγόρος Μαρία Δαμανάκη, επικεφαλής της νεολαίας του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», η δημοσιογράφος Σοφία Τζεδάκη και ο Λευτέρης  Μπιμπάκης, οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων.

Read More